Aandacht en respect voor overledenenzorg

Uitvaartverzorging Tilburg & Oisterwijk

Moet je afscheid nemen van een geliefde of ben je je aan het oriënteren op je eigen afscheid? Een lokaal uitvaartbedrijf in Tilburg met ook een vestiging in Oisterwijk maakt een uitvaart zo persoonlijk en uniek als jij dat zelf wilt. Mémorta levert diensten aan zorginstellingen en grotere uitvaartondernemingen, maar verzorgt zelf ook een mooi, betaalbaar en bovenal waardig afscheid. Wil je je helemaal laten ontzorgen of regel je het liefst zo veel mogelijk zelf? Onze uitvaartconsulenten zijn 24/7 beschikbaar als jij ze nodig hebt.
Neem contact op

Een lokale uitvaartonderneming voor Tilburg en omstreken

Mémorta is een lokaal uitvaartbedrijf dat o.a. twee mortuaria beheert in Tilburg. We zijn dus geen onderdeel van een grote, landelijke keten. Dit maakt al onze uitvaarten heel persoonlijk en betrokken. Als ervaren uitvaartprofessionals leveren we diensten aan zorginstellingen en  uitvaartondernemingen.

Als particulier kan jij deze rouwdiensten afzonderlijk bij ons afnemen, al dan niet in combinatie met een betaalbaar afscheidspakket. Hier zijn de uitvaartkist en diverse diensten bij inbegrepen.

Aanvullende uitvaartdiensten van ons uitvaartbedrijf in Tilburg

Als mortuariumbeheerder is Mémorta gespecialiseerd in het verzorgen en het opbaren van overledenen. Je kan elk van deze diensten bij ons afnemen als onderdeel van een uitvaart. Dit kan, maar hoeft niet per se een uitvaart van Mémorta te zijn. Ook als een andere uitvaartonderneming de uitvaart regelt, kan je een rituele wassing, een thuisopbaring, een balseming (thanatopraxie), overledenen en rouwvervoer op de dag van de uitvaart of een andere uitvaartdienst bij ons aanvragen.

Wenselijke verzorging overledene
Verzorging zoals wassen en kleden van een overledene, wordt normaal gesproken gedaan door de uitvaartprofessionals van Mémorta. Het is echter mogelijk voor nabestaanden om hierbij te zijn en handelingen als verzorgen, aankleden, sieraden omdoen en make-up aanbrengen onder begeleiding te doen. Dit maakt een afscheid intiem en onvergetelijk voor alle nabestaanden die hier deel van mogen uitmaken.

Natuurbegraafplaats
Steeds vaker kiezen mensen voor een natuurlijke en eco-vriendelijke begrafenis in een bosrijke omgeving. In de omgeving van Tilburg zijn drie natuurbegraafplaatsen te vinden. Bij de grafplaatsen staan geen stenen, en je kiest ervoor begraven te worden in een rieten kist, een eco kartonnen kist of misschien slechts in een katoenen lijkwade. Ook tijdens je leven kan je al een natuurgrafplaats kopen voor jezelf en je geliefden. Mémorta helpt je graag bij dit mooie afscheid, waarbij de overledene één wordt met de natuur.

Eigen regie over de uitvaart
Een uitvaart in Tilburg – en in de rest van Nederland – is aan bepaalde regels gebonden. Je kan dus niet álles zelf doen, maar je kan wel veel zelf regelen. Neem contact op met Mémorta voor de checklist zelfregie en een gesprek met een van onze uitvaartconsulenten. Jij kent jezelf of de overledene het beste, zodat je met zelfregie precies het persoonlijke afscheid krijgt dat het beste past bij degene die gaat. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

Aanwezig zijn bij de crematie

Het crematorium in Tilburg en Hilvarenbeek zijn de vaste partner van Mémorta. De crematie vindt hier plaats zonder nabestaanden. Het is echter wel mogelijk voor een beperkt aantal geliefden om aanwezig te zijn tijdens het intieme moment dat de kist in de oven wordt geschoven.

De accreditaties van ons uitvaartcentrum Tilburg
Bij ons uitvaartbedrijf werken professionals die getraind en gespecialiseerd zijn in postmortale zorg. Mémorta is aangesloten bij de brancheverenigingen VMG en NVOA Vesalius. Deze brancheverenigingen waarborgen onze kwaliteit en integriteit. Vul het contactformulier Mémorta Uitvaartzorg Tilburg in of bel naar 013 231 00 13.

Onze uitvaartorganisatie staat 24/7 klaar om te zorgen voor een mooi, persoonlijk en respectvol afscheid dat troost biedt aan de nabestaanden.

Referenties

Thank you so much for being with us through all this time, and for your patience with us. We highly appreciate your help with all organizational questions, and that you help us to create this beautiful ceremony.

Ons mam werd 92 jaar. We wilden van haar afscheid een mooie terugblik op haar leven maken. Vanaf het eerste moment was er alle aandacht. Na haar overlijden stonden medewerkers klaar om haar thuis op bed te verzorgen en op te baren. Wat mooi en respectvol hebben jullie dat gedaan. Steeds in goede afstemming met ons allemaal, steeds vaststellend wat wij belangrijk vonden. En wat prachtig hoe jij Aschwintha alle verhalen overbracht aan alle aanwezigen en iedereen meenam in het leven van onze moeder.

8 juli heeft de crematie van mijn vader plaatsgevonden. Mede dankzij jullie, in het bijzonder Madeleine, is dit afscheid voor ons als gezin een bijzonder mooie dag geworden. Madeleine heeft ons zeer nauw bijgestaan, direct ter plaatse om samen met Annika mijn vader perfect te verzorgen, vakwerk wat deze twee dames hebben gedaan! Tijdens de ceremonie bespreking was Madeleine een luisterend oor, speelde in op onze wensen en gaf vakkundig advies. Een bijzonder afscheid is tot in perfectie uitgevoerd. Onze complimenten voor Mémorta!

4 Maart 2023 overleed mijn liefste maatje Frans in het ETZ te Tilburg. Maandag 6 maart Frans verzorgt met dochter hierbij alle hulp en tips van Memorta. Dit gaf mij een enorme voldoening dat ik dat mocht en kon doen. Ik kijk terug op een mooi afscheid die hij ook zeker heeft verdiend. Memorta bedankt.

Het was voor ons vanzelfsprekend dat Mémorta de gehele uitvaart van onze moeder regelde. Aschwintha van Mémorta die de hele afscheidsdienst regelde, stond steeds voor ons klaar. Alle ondersteuning werd geboden om alles goed te regelen, en om alle mooie verhalen te vormen tot een prachtige dienst. In het crematorium stonden wij stil en vierden het leven van ons mam zoals zij het gewild zou hebben. Met mooie verhalen, vele foto’s, kleurrijke bloemen en muziek die bij haar paste.

VEELGESTELDE VRAGEN

Je krijgt al een afscheid bij onze uitvaartorganisatie vanaf €1.550 voor een eenvoudige, maar complete crematie inclusief kist, vervoer, crematie en verzorging van de overledene. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een uitgebreider pakket, met bijvoorbeeld een ceremonie en ontvangst en verzorging van de nabestaanden. Vul je afscheidspakket desgewenst aan met extra diensten of stel je eigen afscheidspakket samen. Al onze tarieven voor uitvaartdiensten in Tilburg en omgeving staan op onze website.

Het is belangrijk dat het lichaam, bij voorkeur binnen 3 uur na overlijden, wordt gekoeld in verband met het natuurlijke ontbindingsproces. Naast het postuur en gewicht van de overledene is ook ziekte voorafgaan aan het overlijden, het gebruik van medicijnen en/of eventuele verwondingen bepalend voor de snelheid van het ontbindingsproces. Het is bij Mémorta mogelijk om het lichaam te koelen, zowel in ons uitvaartcentrum als thuis in een kist voorzien van koeling.

Mémorta werkt met professionele thanatopracteurs om thanatopraxie uit te laten voeren. Bij thanatopraxie wordt een balsemvloeistof in de bloedbaan gebracht. Het lichaam blijft zo tot maximaal tien dagen geconverseerd. Langer is niet toegestaan in Nederland.

Thuisopbaring is mogelijk wanneer de ruimte het toelaat en de zorginstelling dit toelaat, mocht hier sprake van zijn. Bij akkoord kan Mémorta de thuisopbaring verzorgen in Tilburg. Mémorta komt bij u thuis of in de zorginstelling om de overledene op te baren. Een alternatief is de rouwkamer in ons uitvaartcentrum.

Bij Mémorta in Tilburg is het mogelijk om een rituele wassing uit te laten voeren. Mémorta biedt de faciliteiten voor een rituele wassing, geheel volgens islamitisch gebruik, voor een wasgroep van maximaal zes personen.

Mémorta beschikt over eigen rouwvoertuigen. Wij verzorgen het vervoer van de overledene tussen de verschillende locaties in Tilburg en omstreken. Wij bieden zowel transport van overledenen als staatsievervoer.

WILT U MEER INFOMRATIE?

Laat uw telefoonnummer achter en we nemen zsm contact met u op.